Aveam in congelator 3 bucati de iepure.M-am hotarat sa fac cu ele o mancare cu masline.Este cunoscut faptul ca iepurele trebuie facut cu sos ,ca sa nu se usuce carnea.
Bucatile de iepure spalate sunt puse in marinada formata din apa si otet pentru o ora.
Se scot se spala si se pun la fiert intr-o cratita de 3 l.
Apa se pune cat sa acopere carnea cu 2 cm.
In timp ce fierbe se ia spuma formata.
Ceapa se curata,spala si toaca marunt.
Se pune in cratita cu carne la fiert .
Faina se omogenizeaza bine cu o lingura pasta de tomate .
Cand ceapa este fiarta se pune pasta de tomate in care s-a pus faina.
Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase.
Pune apoi si restul de pasta de tomate si lasa la fiert.
Intr-o cratita mica se pun maslinele la fiert.
Dupa ce au dat cateva clocote(4-5)se stinge focul si se lasa sa se raceasca.
Scurge apa si pune-le in cartita cu mancare.
Adauga foaia de dafin si inchide focul.
Adauga Baza Mirodenia (Fuchs) dupa gust.
La sfarsit se pune lamaia curatata de coaja si taiata in rondele.
1
Carnea este fiarta cand intra furculita usor in ea.