O mâncare de post foarte gustoasă. Are un gust asemănător cu fasolea verde, nouă ne-a plăcut mult.
Lași lintea verde la înmuiat peste noapte.
A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece, astfel încât cojile să se ridice la suprafață și să le poți îndepărta ușor. Le mai frămânți cu mâna, până se decojesc.
Într-o tigaie, cu puțin ulei, călești ceapa albă tocată mărunt și morcovul ras, cu sare după gust, adaugi și frunzele de ceapă verde tocate. Gătești astfel cam 5 minute.
Adaugi lintea scursă de apă, apoi acoperi cu apă și lași să fiarbă maxim 15 minute.
Spre final, pregătești sosul, adaugi sucul de roșii și mai lași să fiarbă cam 5 minute, apoi iei focul.
Servești cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/mancare-de-linte-verde.html
youtube: