Carnea de vitel imi place foarte mult!O folosesc foarte mult la diferite ciorbe.Astazi am avut pofta de o mancare cu masline.Am incercat si cu carne de vitel,cand nu ai limba ......e buna orice carne.Va spun sincer ca a iesit o bunatate de mancarica!
Se ia o cratita de 3-4 l. se pun 2 l. apa si se pune pe foc.
Carnea se spala,portioneaza si se pune in cartita cu apa cand apa fierbe in clocot.
Se lasa sa clocoteasca apa de 2-3 ori ,apoi se arunca apa,se spala carnea si cratita de spuma formata si se pune iar la fiert.
Daca mai apare spuma la fiert carnea ,se spumuieste.
Cand carnea este aproape fiarta adauga ceapa tocata marunt.
Cand ceapa devine sticloasa adaugi faina amestecata cu sucul/pasta de rosii.
Ai grija sa nu se formeze cocoloase!
Intre timp ia maslinele ,pune-le intro cana cu apa si pune cana pe foc ,ca apa cu masline sa dea cateva clocote.
Arunca apa in care au fiert si pune maslinele in cratita cu carne.
Adauga o foaie de dafin.
Eu am pus in mancare si o lamaie mica taiata in felii subtiri.
Pune sare si piper dupa gust.
1
Carnea de vita se pune la fiert in apa fierbinte.
2
Intrucat carnea a avut grasime suficienta nu am mai pus ulei.