Mancare de mazare cu piept de pui

de Mitinita in Pui, 16 Aug 2014 | 3627 vizualizari

 

O mancare usoara, perfecta pentru zilele de vara, dar nu numai.

 

INGREDIENTE

  • 250 g piept de pui, fara piele si oase
  • 1 ceapa
  • 1 borcan de mazare (800 g)
  • 1-2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • marar verde
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu piept de pui:

Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se taie in cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie. Mazarea se scurge de apa, dar nu se arunca, se va folosi la mancare. Mararul se curata si se taie marunt.

Se pune uleiul intr-o craticioara si cand s-a infierbantat adaugam ceapa. Lasam sa se caleasca doar pana isi schimba culoarea, apoi adaugam bucatile de piept de pui. Le lasam sa se caleasca pana devin albe la culoare, apoi adaugam mazarea. Separat, amestecam faina cu o apa ramasa din conserva si adaugam incet in mancare. Amestecam si lasam sa fiarba 5 minute. 

Condimentam cu sare, piper si la sfarsit adaugam mararul.

Se serveste cu salata sau cu muraturi.

 

TIPS-URI

1

Pentru un sos mai subtire folositi 1 lingura de faina, iar pentru un sos mai gros 2 linguri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mazare proaspata cu piept de pui