Mancare de urzici

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2013 | 6300 vizualizari

 

Pentru azi avem urzicute!! Cu ou ochi, binenteles!

 

INGREDIENTE

  • un castron mare cu urzici
  • 100 g unt
  • 2 linguri faina
  • 6 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

Urzicile le-am ales de eventualele crengute sau frunzulite, apoi le-am spalat in mai multe ape, pentru a elimina praful. Am pus urzicile la fiert in apa clocotita, apoi le-am scos, le-am pus la scurs, apoi le-am tocat marunt. Zeama in care au fiert nu se arunca.. ca avem nevoie de ea mai tarziu.

Intr-un tuci am pus la topit untul in ulei, si cand s-a infierbantat, am pus faina, amestecand energic. Am stins cu zeama fierbinte, adaugand cate putin pana se formeaza un sos legat. Am adaugat urzicile tocate, completand cu zeama, daca este cazul. Peste urzici am pus usturoiul pisat si am mai lasat pe foc cateva minute.

Am servit urzicile cu mamaliga calda si oua ochiuri.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]