Mancare de vinete cu dovlecei si rosii

de silvi0ara in Mancaruri de post, 7 Iul 2010 | 13570 vizualizari

 

Imi pare rau ca nu am apucat sa fac poza si la farfurie,dar ai mei erau flamanzi si nu am mai apucat sa fac poze.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete  
  • 3 dovlecei mai mici  
  • 3 rosii mari  
  • sare si piper  
  • 5-6 catei de usturoi  
  • vredeata proaspata-busuioc,oregano si patrunjel  
  • 100ml suc de rosii  
  • 2-3 linguri ulei de masline  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete cu dovlecei si rosii:

Se spala vinetele si se curate de coaja din loc in loc,se taie felii,se presara putina sare si se lasa asa 20 de minute,puse intr-o strecuratoare. Dovleceii se spala bine si se rad de coaja,apoi se taie rondele potrivite ca marime.Rosiile se spala si se taie tot rondele potrivite.

Acum ca avem totul pregatit incepem pregatirea lor.Mai intai punem un gratar la incins,uns cu putin ulei si punem vinetele si dovleceii la facut.Intr-un vas de yena punem 2-3 linguri ulei de masline,apoi adaugam un rand de felii de vinete,unul de dovlecei si unul de rosii,condimentam cu sare si piper,usturoi taiat feliute subtiri si presaram verdeata combinata.Se repeta randurile.

Deasupra se toarna sosul de rosii si se introduce tava la cuptorul incins,unde se lasa pana scade apa lasata de rosii.

Se serveste calda cat si rece alaturi de iaurt dau smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete cu dovlecei si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post -Colac cu vinete