Mâncare picantă de cartofi cu țelină - de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 13 Mar 2012 | 6222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi,
  • 500 g țelină,
  • 2 cepe,
  • 50 ml ulei,
  • 1 linguriță praf chilli,
  • 2 ardei iuți verzi,
  • o conservă cu roșii,
  • o legătură mărar,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare picantă de cartofi cu țelină - de post:

Se curăță cartofii, se spală și se taie rondele. Se curăță țelina, se spală și se taie în două sau trei, în funcție de mărime, după care se feliază. Feliile de țelină ar trebui să fie aprox. egale cu feliile de cartofi.

Încingem uleiul și prăjim cartofii, un pic să se rumenească- nu e nevoie sa-i prăjim de tot. Când sunt gata, se scot într-un castron și se păstrează la cald. Prăjim și țelina, la fel cum am procedat și cu cartofii, după care se scoate și se pune peste cartofi. Curățăm ceapa, se toacă mărunt și se călește în uleiul în care am prăjit cartofii și țelina. Adăugăm ardeii iuți tocați mărunt și aducem în tigaie cartofii și țelina. Amestecăm ușor și lăsăm la foc mic 5 minute.

Presărăm praful de chilli și adăugăm roșiile din conservă tocate mărunt împreună cu sosul lor. Lăsăm la foc mic 5 minute, amestecând ușor. Condimentăm cu sare și piper. Presărăm mărar verde tocat mărunt.

Când servim mai adăugăm câte un ardei iute în farfurie - pentru cei care vor mâncarea mai picantă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare picantă de cartofi cu țelină - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu ciuperci