Mâncărică de bureţi

de ionix in Mancaruri de legume, 15 Dec 2010 | 6638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un borcan de 800g cu bureţi din saramură
  • o ceapă
  • două linguri cu unt
  • o lingură pastă de tomate
  • doi căţei de usturoi
  • două linguri cu apă
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de bureţi:

Bureţii se spală în două-3 ape şi apoi se pun la fiert în apă.

După ce au fiert, se scurg de apă.

Ceapa se taie julien şi se căleşte în untul bine încins.

După ce s-a înmuiat ceapa, adăgăm bureţii şi acoperim cu un capac.

Lăsăm vreo 5-6 minute dar amestecăm din când în când.

Adăugăm pasta de tomate diluată în două linguri cu apă şi usturoiul tăiat feliuţe.

Lăsăm câteva minute, până scade sosul, şi apoi punem piper şi sare, dacă mai este nevoie.

Se serveşte cu ouă prăjite, mujdei şi mămăliguţă.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dacă înlocuiţi untul cu uleiul şi nu mai mâncaţi cu ochiuri, veţi avea o mâncare de post...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de bureţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat