O reţetă veche, aşa cum faceau mămicile şi bunicile noastre!
Simplă, gustoasă şi ieftină!
Într-o tigaie (cu capac) încingem 2-3 linguri de ulei şi punem cărniţa la rumenit pe ambele părţi.
Între timp pregătim celelalte ingrediente, pe care le adăugăm treptat în tigaie.
Curăţăm ceapa, o clătim cu apă şi o tăiem rondele (sau mărunt, în cazul în care folosiţi uscată).
Curăţăm morcovul de coajă şi jumătăţile de ardei (de seminţe şi cotor), le clătim cu apă şi le tăiem cubuleţe.
Spălăm cartofii, îi curăţăm şi îi tăiem cubuleţe potrivite.
După ce am adăugat toate legumele în tigaie este posibil să mai trebuiască apă (de obicei, cărniţa lasă destulă, dar dacă mai trebuie puneţi un pahar cu apă caldă).
Lăsăm să fiarba acoperit cu capac, până cănd cărniţa este pătrunsă şi legumele fierte.
Descoperim, adăugăm frunzele de dafin, boabele de piper, sare după gust şi pasta de tomate (sau rosiile tocate mărunt).
Se mai fierbe 5 minute după care se opreşte focul.
Aşezonăm cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Servim caldă, cu salate de sezon, usturoi, ardei iute etc.
Poftă bună!