Mancarica de castraveti murati cu pui

de Oana in Pui, 10 Apr 2011 | 23708 vizualizari

 

Daca nu punem pui vom avea o delicioasa mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 4 ciocanele de pui
  • 500 g castraveti murati in saramura
  • 2 cepe
  • un ardei capia
  • 3 catei de usturoi
  • o cana cu vin alb
  • 2 linguri cu bulion
  • 1 lingura cu faina
  • o legatura de marar verde
  • o frunza de dafin
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de castraveti murati cu pui:

Castravetii murati se taie rondele de jumatate de centimetru, se spala cu apa rece si apoi se scufunda intr-o craticioara cu apa clocotita. Se lasa acolo 15 minute, apoi se scurg si se spala iar cu apa rece.

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca cubulete, la fel si ardeiul capia. Intr-o cratita se incinge uleiul, se prajesc putin pulpele de pui spalate bine, se adauga ceapa si usturoiul si se stinge cu vinul alb. Se adauga si ardeiul capia si se lasa la fiert 5 minute. Se adauga apoi rondelele de castraveti murati, se mai pune o cana cu apa fiarta si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute. Se condimenteaza cu baza mirodenia fuchs. Bulionul se freaca cu faina si se dizolva intr-o ceasca cu apa fierbinte, apoi se toarna in mancare. Se amesteca in continuu, se mai lasa putin la fiert si se stinge focul. Se presara mararul tocat fin.

TIPS-URI

1

Nu se mai adauga sare la mancare dacat daca este necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de castraveti murati cu pui" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la tigaie