Mancarica de linte verde

de violeta30 in Mancaruri de post, 21 Mar 2016 | 3962 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 canuta de linte
  • 2 cepe
  • 1 canuta de bulion sau rosii in bulion
  • marar
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte verde:

Taiem ceapa cuburi si o punem la calit in ulei. Intre timp alegem lintea si o punem la inmuiat in apa calduta (ar fi de preferat sa fie lasata vreo 30 minute la inmuiat). Se spala bine si se pune la fiert in apa fiarta cu sare cam 20-30 minute sau pana cand este fiarta bine. 

Cand ceapa este calita bine se adauga bulionul. Se lasa sa fiarba pana se leaga sosul, apoi se adauga lintea scursa (zeama se arunca - este stridenta la gust). Se lasa sa fiarba sa intrepatrunda cu sosul, iar la final adaugam mararul si condimente dupa gust (piper). Se mai poate adauga sare in functie de gustul fiecaruia.

Se serveste ca atare sau ca si garnitura la diverse.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Aveti grija la cantitatea de linte, este foarte spornica. Dintr-o canuta iese cate o portie pentru 4 persoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu ciuperci de post