Mansaf(cea mai veche mincare beduina)

de aziz in Oaie, 28 Noi 2010 | 9187 vizualizari

 

da exact cum am spus este cea mai veche mincare a beduinilor carne de oaie, supa orez si piine; dar nu orice fel de piine ceva ca in foto de jos...sincer este cea mai consistenta mincare pe care am mincat-o vreo data ...multi poate vor strimba din nas la carnea de oaie dar in tarile arabe carnea de oaie nu o deosebesti de cea de vitel ,fara gust pronuntat si foarte frageda .dar si cea mai scumpa:))de asta acum este considerata mai mult mincare pt ocazii speciale .

 

INGREDIENTE

  • jumatate kg carne de oaie (atit am pus eu)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 3 rosii
  • un ardei rosu sau gogosar
  • un ardei iute verde(eu nu am pus)
  • o mina buna de usturoi
  • sare piper
  • curcum 2 linguri
  • foi de dafin
  • o mina buna de frunze si betisoare de telina
  • 1,5 cana orez ascutit
  • 3 cani apa sau supa pentru orez sare piper
  • o lingura curcum tot pt orez
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mansaf(cea mai veche mincare beduina):

se spala si curata bine carnita si se pune la fiert.se ia spuma dupa care adaugam legumele taiate cit mai mari.in mod normal ceapa , ardeiul iute si rosiile ar trebui trase in ulei incis dar eu am sarit faza asta, carnea are destula grasime nu am vrut sa adaug si uleiul.se adauga apoi condimentele si se lasa la fiert pina carnea este moale adica aproape sa se desprinda de pe os.se pune piinea pe tava rupta bucati, se toarna putina supa apoi orezul si din nou supa cu legume de aceasta data si carnea fiarta.orezul deja v-am mai spus cum se pregateste 1.5 cana orez ascutit =3 pahare supa sau apa fierbinte,o ceapa mica prajita in foarte putin ulei.acest orez va trebui sa aiba culoarea galbena asa ca vom pune o lingura buna de curcum.si la toata treaba asta beduinii vor adauga un pic de piscatura adica :ardei iute si usturoi pisat zeama de la o lamiie peste care vor turna supa fierbinte si toata piscatura peste ,,Mansaf,,

Daca ti-a placut reteta noastra "Mansaf(cea mai veche mincare beduina)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie