Margueritte cu somon afumat

de Bucataras in Tortellini, 29 Aug 2009 | 8391 vizualizari

 

Le-am mincat la Paris, intr-un restaurant cu specific italian. Delicioase

 

INGREDIENTE

  • Margueritte (sau tortelini, sau orice alte paste)
  • Somon afumat taiat fisii
  • Pentru sos
  • 2 linguri ulei de masline
  • 225 gr ciuperci albe maruntite
  • o ceapa mica taiata marunt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 2 linguri de vina alb sec
  • 150 ml smintina
  • 2 linguri suc de rosii
  • 140 gr somon afumat maruntit
  • 115 gr brinza gorgonzola taiata bucatele
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Margueritte cu somon afumat:

Pastele se fierb, iar somonul il cumparam gata afumat.

Pentru sos:

1. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, ciupercile si usturoiul si le calim 8-10 minute pina se inmoaie

2. Adaugam vinul si fierbem la foc iute, amestecind, pina se evapora cea mai mare parte a lichidului

3. Micsoram focul, adaugam smintina, sucul de rosii, sare si piper si fierbem circa 2 minute la foc mic

4. Adaugam somonul, brinza si patrunjelul tocat si lasati sa se incinga sosul, la foc mic, amestecind continuu.

Asezati marguerittele pe farfurie, puneti fisii de somon peste ele si turnati sosul in centru.

 

 

TIPS-URI

1

se poate adauga putin sos tabasco

Daca ti-a placut reteta noastra "Margueritte cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu smantana si prosciutto