Mazare cu ceafa de porc

de Caty in Mancaruri cu carne, 14 Iun 2022 | 6642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne de porc
  • 450 g mazăre congelata
  • 1 morcov(150g)
  • 2 cepe(200g)
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • 1 legătură marar
  • Apa fierbinte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu ceafa de porc:

Ceafa de porc se taie cuburi și se pune într-o cratiță in care am înfierbântat uleiul și se rumenește pe toate părțile.
Se adaugă ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat felii mai grosuțe, și le călim 5 minute
Se adaugă 500 ml apa fierbinte, se pune capac și se ține până se înmoaie carnea.
Când carnea este aproape fiarta, punem mazărea, adăugăm apa fierbinte cat sa acopere mâncarea, boia de ardei și fierbem 20-30 minute la foc mic.
Adăugăm apoi pasta de tomate, faina dizolvata in 100 ml apa rece, sare după gust, piperul și lăsăm să mai fiarbă 10 minute amestecând din când în când.
La final adăugăm mărarul tocat mărunt și putina apa fierbinte,daca consistenta sosului, nu este cea dorita, mai dam un clocot și gata.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Chiar daca mazărea est congelata, necesita un timp mai scurt de fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu ceafa de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de gogonele murate si porc