Mazare cu piept de pui

de Merisor in Pui, 14 Mai 2014 | 6043 vizualizari

 

O mancarica buna, pe placul intregii familii.
Cred ca este mancarea pe care o repet cel mai des. De data aceasta am preparat-o la multicooker si m-am inspirat de la Bylaura.
Multumesc, Laura pentru idee!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr mazare congelata
  • 500 gr piept de pui
  • 120 ml ulei
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 varf lingurita oregano
  • 2 linguri zacusca
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
  • 2 frunze dafin
  • 3-4 fire marar
  • 1 l apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu piept de pui:

Pregatim toate ingredientele sa le avem gata cand conectam multicookerul la sursa de curent.

Deci, curatam ceapa, usturoiul si morcovul, le spalam si le tocam marunt.

Pieptul de pui il spalam, il taiem cubulete si il asezonam cu sare si piper.

Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent si setam functia FRY pentru 15 minute.

Cand se incinge uleiul. adaugam bucatile de piept de pui si le rumenim usor pe toate partile, timp de cateva minute, intorcandu-le cu paleta din dotare.

Apoi vom adauga legumele tocate, cativa stropi de apa, acoperim vasul si asteptam sa expire timpul, dar mai invartim din cand in cand ingredientele din vas.

Dupa expirarea timpului, adaugam mazarea si apa cat sa fie acoperita si setam programul STEW pentru 40 de minute.

Inchidem capacul si ne vedem de alte treburi. :)

Dupa ce a trecut aproximativ 3/4 din timp, ridicam capacul si incercam mazarea daca este aproape fiarta si daca raspunsul este pozitiv, adaugam zacusca si pasta de rosii, presaram condimentele, foile de dafin, amestecam totul de cateva ori si inchidem din nou capacul.

Eu folosesc des zacusca la mancaruri, in primul rand pentru ca noi nu prea o mancam simpla, iar apoi pentru ca da un alt gust mancarurilor in special sosurilor si pe deasupra le si ingroasa mai bine.

Cand a expirat timpul, deconectam aparatul de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si presaram mararul tocat, peste mazare.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca mancarea este mai fluida, se poate ingrosa cu o lingura de faina diluata in putina apa si adaugata spre finalul prepararii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Lorra 1

14.05.2014, 22:34

Si noua ne place tare mult mazarea
Ma bucur ca ai preparat-o, arata tare bine si mi-ai facut o poftaaaaa

simonacallas 1

15.05.2014, 07:04

Si la noi mazarea apare destul de des in meniu. Super mancarica

Merisor 1

15.05.2014, 08:25

Multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu aripioare