Mazare cu sunca la cuptor

de mirela0911 in Mancaruri de legume, 7 Iul 2011 | 3687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 ceasca de lapte
  • 1/2 ceasca smantana
  • 300g mazare
  • 250 g sunca afumata
  • 1/2 ceasca branza de oi 
  • 50 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu sunca la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade.

Intr-un bol mai larg se bat ouale, laptele si smantana pana la omogenizare. Se adauga mazarea (daca este proaspata se fierbe 10 minute separat, se scurge de apa), se amesteca, se pune sunca taiata bucati si branza, dupa care se amesteca usor.

Se pune intr-un vas termorezistent, se acopera cu folie (eu am pus intr-un vas de yena cu capac) si se da la cuptor pt aproximativ o ora sau pana se rumeneste putin. Se ia capacul (folia), se rade cascavalul deasupra si se mai da pt 5-10 minute  la cuptor neacoperit pana se topeste cascavalul si se aureste deasupra.

Se serveste imediat alaturi de rosii, ardei, ce doriti. Pofta mare!

TIPS-URI

1

Se poate folosi broccoli in loc de mazare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu sunca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu si fara carne