Mazare cu sunculita

de Aletta in Mancaruri cu carne, 30 Sep 2015 | 3374 vizualizari

 

Ce se face repede dar sa fie si gustos? Intrebarea pe care mi-o puneam azi la munca,gandindu-ma ce sa gatesc.
Mazarea,este intotdeauna o optiune buna pentru mine.

 

INGREDIENTE

  • un borcan mare de mazare,de 720 ml
  • o ceapa mica
  • kaizer sau sunculita (orice cantitate doriti)
  • ulei pentru calit
  • un praf de boia
  • Bulgarasi de Savoare (Delikat)
  • un praf de piper negru macinat
  • 2 linguri de faina
  • 100 ml apa
  • cateva fire de patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu sunculita:

Am inceput prin a toca ceapa marunt si a o pune la calit in ulei,pret de cateva minute.

Se pune sunculita taiata cubulete,se lasa cateva minute si apoi se pune praful de boia si mazarea.

Se pune apa cat sa acopere mazare si se lasa la foc mic sa fiarba.

Se condimenteaza cu vegeta sau orice alt condiment se prefera.

Intre timp se face (eu ii spun rantas) in maghiara, faina se omogenizeaza cu apa,avand mare grija sa nu se formeze gogoloase si cand mazarea este fiarta se adauga in fir subtire rantasul.

Se lasa sa dea un clocot si se opreste.

Se presara cateva frunze de patrunjel proaspat tocat marunt.

Se serveste cald!

TIPS-URI

1

Se poate adauga usturoi tocat foarte marunt pentru un gust mai picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu sunculita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu piept de curcan