Melci cu dovleac si cocos

de Tabita _ in Dulciuri, 19 Mar 2014 | 4662 vizualizari

 

Pentru ca imi plac mult si dovleacul si cocosul si am executat aceasta reteta.
Multumesc Nicoleta pentru inspiratie.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 800 g dovleac
  • 100 g cocos ras
  • 200 g zahar
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • Pentru uns:
  • putin unt
  • cateva linguri de lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu dovleac si cocos:

 Am scos din frigider foaia de aluat. 

 Am curatat dovleacul si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. 

 Am calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie. 

 Dupa ce s-a inmuiat putin, l-am pus intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine sucul. Din cand in cand am apasat cu o lingura. 

 l-am lasat sa se raceasca. 

 Am intins uniform dovleacul peste foaia de aluat. Am presarat cocosul peste dovleac. 

 Am rulat strans (pe latimea foii). (Pentru a se taia mai bine feliile, se da la congelator pentru aproximativ 20 de minute sa se intareasca.) 

 Am taiat felii de 1, 5-2 cm, le-am uns cu putin unt amestecat cu cateva linguri de lapte si le-am pus in tava pe hartia de copt. 

 Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180° C pentru 25-30 de minute.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se lasa sa se scurga bine sucul de la dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu dovleac si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara