Melci cu nuca

de Lau in Dulciuri, 19 Iul 2015 | 4048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 2 linguri unt topit
  • 300 ml lapte
  • Umplutura
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri scortisoara
  • esenta de rom
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • Glazura
  • crema de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca:

Aluatul-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam bine dupa care facem o adancitura,adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte,untul topit,ouale batute.incepem sa framantam adaugand treptat laptele,un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim aluatul si il lasam la dospit 20 min.

Intre timp pregatim umplutura-intr-un vas adaugam nuca macinata,scortisoara,amestecam dupa care adaugam esenta si untul topit,amestecam pana obtinem o pasta consistenta.

Impartim aluatul in 2 bucati,intindem fiecare bucata intr-o foaie dreptunghiulara,ungem cu foaia cu 1/2 din crema si rulam aluatul formand un sul.

Taiem ruloul in bucati de cca 2-3 cm,dupa care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de cozonac)cu fata in sus.

Lasam tava la loc caldut cca 10 min dupa care ii coacem in cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

Dupa ca ii scoatem  din cuptor ii ungem cu crema de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crizanteme cu migdale