Merdenele cu branza

de Tabita _ in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2013 | 40957 vizualizari

 

Pentru ca imi era pofta de niste merdenele, am trecut la treaba. Sunt foarte rapide si delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 2 aluaturi de foietaj (2x275g)
  • 100 g branza sarata
  • 50 g branza dulce
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele cu branza:

 Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.

 Intre timp ne ocupam de umplutura: Se zdrobeste branza sarata si se amesteca cu branza dulce si oul batut.

 Se taie fiecare aluat pe latime in trei dreptunghiuri egale.

 Se iau 1-2 linguri din amestecul de branza si se pun in mijlocul fiecarui dreptunghi.

 Se pliaza cele doua laturi si se aduc la mijloc, unindu-se, iar apoi la celelalte doua laturi se pliaza doar marginea, la fel ca in imagini.

 Se intorc pe cealalta parte si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

 Se da tava la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 20-25 de minute, pana capata frumoasa culoare aurie.

Nu se deschide usa cuptorului in acest timp pentru ca aluatul sa nu se lase, ci sa creasca frumos.

Se scot pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se servesc calde.

2

Sunt minuate si la micul dejun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Role cu branza si cascaval