Merlan in sos de smantana cu praz si morcov

de Catalina L in Peste, 5 Mar 2016 | 3738 vizualizari

 

Va propun o reteta de peste delicioasa foarte ușor și rapid de facut ..... am folosit peste si creveti proaspeti (crevetii pot fi deja fierti).
Daca puteti, cumparati peste proaspat in favoarea celui congelat, si asta nu pentru ca cel congelat si-ar pierde din proprietati, ci pentru ca nu avem garantia unei congelari corecte.
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1-2 fileuri de merlan proaspete (cca 300 gr)
  • 8 creveți cruzi sau fierti
  • 1 praz
  • 1 morcov mic
  • 20 cl de smantana lichida
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de sos soia
  • 1 linguriță pudra de curry
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 lingura de faina
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlan in sos de smantana cu praz si morcov:

Se spală bine prazul,  si se indeparteaza  partea verde care este tare. 

Se taie în 2 pe lungime şi pe urmă il taiem peştişori.

Se toaca marunt ghimbirul. 

Se curata morcovul si se taie in rondele foarte subțiri. 

Curatam creveții, lăsând doar coada pentru aspect. 

Cu un prosop de hârtie uscam fileul pestele. Se taie fileu în două. Făinăm usor peștele. 

Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul- 2 linguri. 

Adaugati creveții, pestele și le sotati pe fiecare parte.

Adaugăm sosul de soia si se lasă la foc mic încă 2-3 minute. 

Scoatem si rezervăm. 

În aceeași tigaie adaugăm 1 lingura de ulei de măsline si prajim prazul tocat și rondelele de morcovi.

Gatiti la foc mic, amestecând din când în când. 

Se adauga smantana, sare, piper si pudra de curry. Amestecam.

Se pun deasupra fileurile de merlan și creveții.

Gătiti impreuna timp de 5-10 minute. 

Este delicios .....

http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/merlan-in-sos-de-smantana-cu-praz-si.html

TIPS-URI

1

atentie merlanul este foarte fraged, nu trebuie gatit mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlan in sos de smantana cu praz si morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

06.03.2016, 06:53

Bun!

elucubratiiculinare 1

06.03.2016, 19:54

anca_rm 1

07.03.2016, 09:27

numai bunatati ne aduci , imi plac crevetii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de peste afumat