Merluciu cu sos

de ianculubita in Peste, 22 Feb 2011 | 8204 vizualizari

 

Pentru ca suntem o familie,mare devoratoare de peste,majoritatea retetelor mele,vor fi cu peste si fructe de mare(preferatele mele)

 

INGREDIENTE

  • 1kg de peste,de preferinta alb
  • 3-4catei de usturoi,
  • 500g rosii sau 1cutie mare de rosii in bulion
  • sare,piper
  • ulei
  • verdeata
  • 50g masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu sos:

Pestele,curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte,pana este gata sosul.In tigaia cu ulei(3-4linguri),se pun rosiile date la blender,impreuna cu usturoiul zdrobit;se condimenteaza cu sare,piper si putin zahar,daca rosiile nu sunt suficient de dulci;se pune capacul,iar dupa cateva clocote,se adauga pestele si maslinele;se lasa la foc mic iar dupa 20min,se intoarce pestele cu mare grija fara sa se rupa;se serveste cu patrunjel deasupra,putin rozmarin si de ce nu,cu mamaliguta ca doar este peste.Va doresc Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu sos" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Ina 1

24.02.2011, 17:04

Bun venit! Trebuie sa incerc si eu papica ta

kukibella 1

25.02.2011, 20:29

stoi_mimi 1

26.02.2011, 17:04

apetisant si incitant ptr papilele gustative

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de peste