Merluciu pe pat de ceapa la cuptor

de Rocsi in Peste, 27 Noi 2011 | 9983 vizualizari

 

Daca tot se mananca peste,atunci am pregatit si eu ceva pentru cei dragi..Si daca tot e si ziua dragei si scumpei noastre Cris ii dedic aceasta reteta,desi nu stiu daca ii place pestele!!La multi ani frumosi draga mea si inchin un pahar in cinstea ta!!!

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati de merluciu(curatat,spalat,gata de preparat)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rosie mare
  • 1 cartof(nu e obligatoriu sa puneti,eu l-am pus ca-l aveam curatat)
  • jumatate de ardei galben
  • jumatate de cana pasta de rosii de casa
  • jumatate pahar de vin
  • sare
  • piper
  • marar
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu pe pat de ceapa la cuptor:

Cepele le curatam,le spalam si le taiem rondele.

Morcovul il curatam si il taiem tot feliute rotunde.

Cartoful curatat si spalat,il taiem bucati pe lung.

Ardeiul ii facem bucatele mici.

Luam un vas yena si il ungem cu putin ulei.

Asezam rondelele de ceapa pe vasul fundului.

Deasupra punem bucatile de peste si le condimentam cu sare si piper,pe ambele parti.

Peste adaugam bucatile de cartof,de morcov,de ardei iar pe deasupra punem felii de rosie.

Pasta de rosii o amestecam cu vinul si o turnam in vas.

Punem putina sare si piper peste legume,apoi presaram putin marar.

Acoperim vasul cu capacul (daca nu aveti capac la vas,acoperiti-l cu niste folie alimentara).

Dam vasul in cuptor si aprindem cuptorul.

Reglam la o temperatura potrivita si il lasam cam 35-40 minute.

Apoi descoperim vasul si mai lasam cam 5 minute asa,pentru a prinde o crusta.(daca a scazut zeama de tot,mai stropiti cu putin vin sau putina apa).

Cand e gata scoatem vasul si asezam o portie pe farfurie.

Servim alaturi de un pahar de vin rece(ai mei au servit un vin rosu de la tara,dar la peste de obicei se serveste vin alb.Ei nu au fost mofturosi si cica a mers bine cel rosu)!!!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu pe pat de ceapa la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade