Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci

de Oana in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 9829 vizualizari

 

Este un mod excelent sa-ti incepi ziua cu o ceasca aburinda de cafea sau un pahar cu lapte cald si acesti minunati covrigi dulci.

Am gasit reteta mai demult si tot amanam sa-i fac…ieri m-am hotarat! sunt deliciosi!


Eu am framantat si dospit aluatul la masina de paine, dar se poate framanta si cu mana fara probleme si lasat apoi la dospit.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 25 g unt topit si racit
  • 120 g zahar
  • o lingura cu miere
  • 1 pliculet cu drojdie Dr. Oetker
  • coaja rasa de la o portocala
  • 425 g faina
  • o jumatate lingurita cu sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci:

Incingem cuptorul bine, apoi lasam focul mic, sa fie cald in bucatarie, ca sa cresca frumos covrigii

Aluatul l-am scos pe masa presarata cu faina si am intins o foaie cam de 0,5 cm grosime. Apoi am rulat foaia si am taiat cu cutitul rondele. Mi-au iesit 11 bucatele. Am desfacut apoi aluatul rulat si l-am intins in palme sub forma unui snur. Am format apoi covgrigii impletiti dupa cum vedeti in poza

Am pus in tava hartie de copt si am asezat covrigii la distanta, i-am invelit cu un prosop curat si i-am mai lasat la dospit o ora. Am pregatit apoi un amestec dintr-un ou si cateva linguri de lapte, am uns covrigii bine de tot si apoi am presarat pe ei zahar brun.

I-am copt la foc mic, cam 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca