Midii cu paste si ciuperci

de papabundetot in Fructe de mare, 2 Mar 2014 | 6925 vizualizari

 

Cred ca am mai spus,insa…nu ma deranjeaza sa repet faptul ca midiile,crevetii si inca cateva alimente sunt ceea ce as putea manca zi de zi fara sa ma plictisesc sau sa imi diaplaca vreodata.Desi nu pot spune ca sunt o mare gurmanda,eu mananc destul de putin,am cateva alimente pe care le mananc cu mare drag si midiile cu siguranta sunt printre ele :)

Este si un preparat usor,care poate fi gatit de orice persoana chiar si de cei mai putin experminetati.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru midii:
  • 500 gr carne de midii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cana vin rose
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare roz de Himalaya
  • ulei
  • Pentru paste:
  • 400 gr paste Barilla
  • sare
  • 1 catel de usturoi
  • turmenic,
  • harissa
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • ulei
  • coriandru verde uscat
  • 400 ml smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu paste si ciuperci:

Intr-o craticioara am pus putin ulei,apoi am adaugat usturoiul taiat marunt,am pus apoi midiile spalate si scurse bine de apa,zeama de lamaie,am amestecat putin,apoi am adaugat si vinul,am pus un capac pe oala si am lasat sa fiarba 3-4 minute,apoi am oprit focul.

Pastele: am pus o oala mare cu apa si sare la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca,am adaugat pastele pe care le-am fiert cu aproximativ 1 minut si jumatate mai putin decat era indicat pe ambalaj,apoi le-am scurs bine de apa.

Intr-o tigaie am pus putin ulei de rapita,am adaugat usturoiul taiat marunt,harissa,turmenicul,putina sare si apoi ciupercile pe care le-am lasat la foc mediu sa se gateasca bine.Dupa ce ciupercile s-au gatit am adaugat peste ele pastele scurse de apa si 400 ml smantana,am amestecat usor si la final am adaugat o mana de coriandru verde uscat.

Am servit pastele cu ciuperci cu delicioasa carne de midii gatite in vin…un deliciu,garantat!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu paste si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu creveti si sos de rosii