Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

de Catalina L in Fructe de mare, 22 Sep 2018 | 5095 vizualizari

 

Scoici cu smantana este unul din felurile mele preferate.....imi place sa le fac duminica dupa ce le cumparam proaspete de la piata
Se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.
De data aceasta le-am asociat cu smantana si ciuperci. O minunatie !
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/midiiscoici-cu-ciuperci-si-smantana.html

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de midii
  • 40 g unt semi sarat
  • 300 g de ciuperci
  • 2 cepe salota
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • 5 cl de vin alb
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici cu ciuperci si smantana:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  

Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul.

Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

Intr-o cratita se calesc ceapa si usturoiul cu un pic de unt. 

Adaugati ierburile, vinul si smantana si gatiti la foc mic, amestecand cateva minute.

Adaugati ciupercile si amestecati.

Puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid.

Aruncati midiile care nu s-au deschis.

Serviti cu cartofi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]