Miel fiert in jantuit

de gaby_duceag in Supe/Ciorbe, 2 Aug 2010 | 17470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un miel
  • apa :))))
  • 3 rosii
  • doi ardei
  • doi morcovi
  • usturoi, (dupa gust)
  • 1, 5 l jantuit( produsul ramas in urma prepararii casului la stana,;deci faci casul, urda, si ce ramane e bunatatea asta:d )
  • 500 gr smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • patrunjel
  • leustean
  • loboda
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel fiert in jantuit:

Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie(nu d-alea de pus pe cap:)) ) , in ceaun.

Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si  portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.

Se fierbe bine(nu pot zice la foc potrivit:)), ca depinde cate lemne pui pe foc:))).

Cam..o ora ,o ora juma... zic eu; trebuie ca furculita sa patrunda usor in carne.

Cand e fiarta cam pe 2/3 din timpul normal, se pune ceapa, morcovul si ardeiul.

Se mai lasa cam 20 min, dupa care se pun rosiile, decojite si tocate.

Dupa alte 10 minute, se adauga jantuitul  usturoiul tocat si smantana care se mai fierb 20 minute

In final, se pun verdeturile spalate si tocate (cu exceptia buchetelulu de cimbru care se leaga cu o atza si se lasa putin la fiert apoi se scoate), sarea si piperul.

Nimeni nu are rabdare sa se raceasca ciorba care se distribuie in strachini de lut, apuca fiecare cate unul, se frige la limba, il da gata si mai cere:)))

 

 

Sefuuu, am si balmos, vrei? :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel fiert in jantuit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana