Miel marocan

de laylalala in Oaie, 18 Mai 2010 | 7727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr carne slaba de miel, taiat cubulete
  • 4 fire de ceapa verde, tocate
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 700 ml supa de pui
  • coaja rasa si zeama de la 1 lime
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingurita de miere
  • 175 gr caise uscate
  • 1 lingura menta tocata
  • 25 gr migdale tocate fin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel marocan:

Incinge uleiul intr-o cratita mare.Adauga carnea de miel si prajeste-o pe toate partile pana cand s-a rumenit apoi scoate-o din cratita si pune-o deoparte.

Adauga in cratita ceapa verde si usturoiul si caleste-le 5 minute.Adauga apoi carnea de miel rumenita, supa de pui, coaja rasa si zeama de lime, batonul de scortisoara si mierea.

Lasa amestecul sa dea intr-un clocot, apoi redu focul la minim si lasa-l sa fiarba usor timp de 1 ora.

Dupa 1 ora, adauga caisele uscate, menta si migdalele macinate.Lasa sa mai fiarba 30 minute.Se poate servi cu cus-cus sau legume fierte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel marocan" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Coasta de miel umpluta