Milch Schnitte

de alinutzika in Prajituri, 8 Ian 2012 | 4900 vizualizari

 

O prajitura moale, buna si perfecta pt cei mici, dar si pt cei mari...:) Am preparat-o de Craciun, dar nu am apucat s-o postez decat acum.

 

INGREDIENTE

Pt foi:

  •  4 oua
  • 80 g zahar
  • 1 vanilie
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 1 praf de copt
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei

 

Pt crema:

  • 200 g lapte condensat (eu am avut de casa)
  • 200 ml  frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina
  • 1 lingura miere
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Milch Schnitte:

Foile:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Faina, praful de copt, cacaoa si grisul, se adauga pe rand la crema de galbenusuri. Se adauga apoi laptele, uleiul si mierea....Se bat albusurile spuma si se toarna peste compozitia de mai sus. Se coc doua foi in tava 30x34 cm, la 165 grade C, pentru aproximtiv 15 minute. Lasati foile sa se raceasca in tava, apoi desprindeti-le cu grija.

Crema:

Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte, mierea si vanilia.
Gelatina se dizolva in restul de  lapte, pe foc foarte mic si se toarna peste laptele condensat.
Frisca se bate tare si se amesteca in compozitie.
Crema rezultata se da la frigider pt 2-3 ore, apoi se umplu foile cu ea.
Prajitura se pastreaza la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Milch Schnitte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]