Mini pateuri cu ton

de oanapl in Ton, 27 Dec 2019 | 4008 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun
Dacă aveți musafiri, aceste mini pateuri sunt perfecte: se fac rapid și sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi dreptunghiulare de aluat foietaj
  • 2 conserve ton bucăți în ulei de măsline (170 g)
  • 200 g cremă de brânză
  • 1 ou mediu
  • 10-15 măsline negre fără sâmburi
  • 60 g cașcaval ras
  • sare
  • piper
  • 1 ou (pentru uns buseurile cu ton)
Portii: 42
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini pateuri cu ton:

Se pune crema de brânză într-un vas, se adaugă oul și se mixează, apoi se adaugă tonul bucăți scurs, măslinele tocate mărunt, cașcavalul ras, sare si piper dupa gust. Se amestecă până la omogenizare.

Se taie aluatul foietaj, pe lățime, în 3 bucăți egale.Se pune umplutura de ton pe una dintre laturile lungi ale bucăților de foietaj. Se unge latura opusă a foilor cu puțin ou bătut.
Se rulează bucățile de foitaj dinspre partea cu umplutura spre latura opusă unsă cu ou. Se presează cu grijă capetele rulourilor obținute.
Se taie fiecare rulou în bucăți de cca 3 cm și se așează în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Se înțeapă pateurile cu o scobitoare, apoi se ung cu oul rămas.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru cca 25 de minute sau până când se rumenesc uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pateuri cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Corabioare cu ton si hering