Mini placinte cu vita si pui

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2012 | 3954 vizualizari

 

Am profitat de faptul ca am primit tigaia de ceramica de pe site-ul meu de suflet Bucataras.ro,de la sponsorul Decorix,si am zis sa o incerc.Sincer imi place mult,se poate prepara fara ulei si se curata si foarte usor.Multumesc Bucataras!!!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata de vita
  • jumatate piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 200  gr rosii in bulion
  • 1 ou
  • 2 lingurite gris
  • sare
  • jumatate lingurita boia de ardei dulce
  • piper
  • marar
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei 
  • 50 gr cascaval
  • jumatate foaie aluat foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini placinte cu vita si pui:

Aluatul foietaj il punem la dezghetat. Se curata ceapa si se toaca marunt. Rosiile le taiem cubulete mici. Pieptul de pui il spalam,il tamponam cu un servet de bucatarie ,apoi il taiem bucatele micute.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Punem ceapa la inmuiat impreuna cu rosiile. Le lasam 2-3 minute pe foc,apoi punem carnea de vita si de pui. Turnam o canita de apa si amestecam bine sa nu se formeze bulgarasi de carne. Lasam sa scada bine zeama ,apoi condimentam cu sare,piper si boia de ardei. Omogenizam si punem marar. Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca putin.

Patrunjelul il spalam,indepartam cozile si il tocam . Cand compozitia de carne s-a racorit putin adaugam verdeata,oul ,grisul si le incorporam.

Presaram masa de lucru cu faina si asezam aluatul foietaj. Il mai intindem putin cu sucitorul si decupam cercuri cu un pahar. Luam o tava de briose ,o ungem bine cu unt apoi punem cerculete de aluat. Le umplem cu carne ,iar deasupra taiem fasii de cascaval. Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita si le lasam pana sunt bine coapte. Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini placinte cu vita si pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel