Mini saratele

de pity19 in Pizza, 28 Apr 2014 | 3143 vizualizari

 

Am framantat un aluat si mi-a iesit o bunatate! :)

 

INGREDIENTE

  • faina alba 200-300 gr
  • tarate de grau o mana
  • fulgi de secara o mana
  • drojdie un cub
  • chimen
  • apa calda
  • sare
  • un ou
  • un ou ptr uns
  • un carnat proaspat
  • 1-2 frunze de usturoi verde
  • 50-70 gr unt sau margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini saratele:

Amestecam faina alba cu taratele de grau ,frunzele de usturoi tocate marunt , fulgii de secara , sare , un ou , drojdia dizolvata in apa calda untul si chimen ;

Amestecam bine toata compozitia iar daca mai este nevoie se mai poate adauga apa ; Trebuie sa rezulte un aluat ca cel de gogosi ;

Lasam la odihnit in loc cald cca 30-40 de minute .

Rupem o bucata de aluat , intindem cu sucitorul pe masa tapetata cu faina , cu un capac rotund dam forme , punem in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou batut si dam in cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 30 de minute .

Luam si restul de aluat , intindem , dam forme , punem cate putin din compozitia rezultata de la carnat pe fiecare bucata , ungem cu ou , le punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam in cuptorul preincalzit aprox 30-40 de minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiți cu cașcaval - Gustarea crocantă și delicioasă