Saptamana trecuta am pregatit niste mini tarte cu crema de vanilie si capsuni, in varianta fara zahar. Sunt delicioase si devin mai fragede pe masura ce stau. O bunatate cu fructe de sezon.
Pentru aceste Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar, am folosit urmatoarele ingrediente: unt, indulcitor, ou, faina, lapte, amidon si capsuni.
Cum se prepara aceste Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar:
Amesteca intr-un bol untul moale, un praf de sare si indulcitorul. Mixeaza bine pana devine pufos, apoi incorporeaza oul, mixand bine. Daca vrei sa folosesti, acum e momentul sa adaugi extract de vanilie sau de portocala. Amesteca faina cu bicarbonatul si adauga-le peste unt. Framanta bine pana obtii un aluat dens si fin. In cazul ti se pare prea moale, adauga 1 lingura de faina.
Scoate aluatul pe blatul de lucru usor infainat si imparte-l in 2 jumatati. Formeaza bile de marime potrivita si intinde subtire fiecare bucata sub forma de disc. Asaza fiecare parte in forma de copt si preseaza bine. Procedeaza la fel cu restul aluatului.
Eu am decupat aluatul in discuri, apoi am presat fiecare intre doua forme. (vezi foto ca sa intelegi mai bine).
Pune formele la frigider pentru minim o ora ca sa se intareasca aluatul.
Intre timp, pregateste crema de vanilie.
Pune intr-o cratita galbenusurile de ou, un praf de sare, indulcitorul, amidonul si pasta de vanilie. Adauga 2-3 linguri de lapte si amesteca energic pana obtii o compozitie fina si omogena. Incorporeaza restul de lapte, amestecand continuu.
Transfera cratita pe foc si lasa la fiert, amestecand continuu. In momentul in care capata consistenta si devine cremoasa compozitia, mai lasa cateva minute la fiert, apoi opreste focul. Incorporeaza untul si amesteca bine. In cazul in care s-au format cocoloase de la amidon, strecoara crema printr-o sita fina. Lasa crema sa se raceasca de tot, apoi pune-o in frigider.
Coace cojile de tarte in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 10 minute sau pana se rumenesc usor pe margini. Dupa ce ai copt cojile de tarta, scoate tava din cuptor si lasa putin la temperat cojile. Nu le manevra calde pentru ca sunt foarte fragede. Dupa ce s-au racit, scoate-le din forme si asaza-le pe un gratar de bucatarie.
Umple-le cu crema rece de vanilie si asaza capsuni proaspete deasupra.
Pastreaza-le la rece pana in momentul servirii. Sunt absolut delicioase!