Mini tortulete cu crema de branza

de Anamaria Cook in Torturi, 12 Apr 2014 | 7851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • Crema de branza:
  • 200 g crema de branza Philadelphia
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g unt
  • Pentru decor:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 g frisca lichida
  • folie de plastic cu buline (folosita la ambalat)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tortulete cu crema de branza:

Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volomul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati galbenusurile cu uleiul apoi adaugati-le treptat peste albusuri amestecand pana ce se omogenizeata. Incorporati faina usor apoi rasturnati aluatul intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Coaceti in cuptorul incins la foc mediu pentru 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii si capata o culoare aurie. Cand foaia de prajitura s-a racit taiati cercuri cu inelul de ornat si puneti-le deoparte.

Crema de branza: Mixati crema de branza cu zaharul pudra si untul pana ce obtineti o crema de consistenta smantani apoi formati mini sandwich-uri cu cercurile de blat si crema de branza.

Topiti ciocolata cu frisca lichida si untul, lasati sa se raceasca cateva minute apoi ungeti folia de plastic cu ciocolata topita si puneti la congelator pentru 1-2 minute sa se intareasca putin.

Imbracati tortuletele cu fasia de ciocolata si dati la frigider pana ce aceasta se intareste. Dezlipiti folia de plastic, ornati cu frisca si fructe congelate si gata de serviti.

POFTA BUNA!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tortulete cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort elegant