Minichecuri cu sirop de trandafiri

de laura_n in Prajituri, 19 Iun 2014 | 3360 vizualizari

 

Niste pufosenii! Promit!

 

INGREDIENTE

  • 130 gr unt moale, de calitate
  • 1 praf de sare
  • 2 oua proaspete, eu folosesc de tara
  • 60 gr zahar brut
  • 250 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • 80 gr iaurt natural
  • 50 ml sirop natural de trandafiri
  • pt. ornat:
  • ciocolata cu lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minichecuri cu sirop de trandafiri:

Pastram ingredientele cateva ore la temperatura camerei.

Intr-un castron, mixam spuma untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta si praful de copt. Amestecam si adaugam iaurtul, iar la sfarsit siropul de trandafiri. Obtinem o compozitie omogena si aromata.

Luam cateva forme de mini chec sau de briosa, sau ce aveti la indemana si turnam compozitia. Umplem formele cam 3/4 pentru ca vor creste checurile la copt si nu vrem sa dea pe dinafara.

Dam la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu, timp de 15-20 minute maxim.

Scoatem dupa ce s-au copt si lasam la racit.

Ornam cu ciocolata topita sau le puteam lasa simple. Promit ca sunt grozave!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minichecuri cu sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

19.06.2014, 21:20

Mmmm ce pufosenii!

laura_n 1

21.06.2014, 17:22

multumesc frumos!

xana 1

28.06.2014, 11:26

Ce dragalase sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Zebra