M-am inspirat dupa o reteta de pe net, au iesit tare bune!
Pt. aluat:
Pt. crema:
Pt. ornat:
Aluatul: Se amesteca faina, praful de copt si zaharul. Untul se taie bucatele si se amesteca cu ingredientele uscate pana obtinem un aluat nisipos. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi zeama de lamaie. Se framanta un aluat omogen. Se lasa la rece pentru 30 de minute.
Crema: Galbenusurile impreuna cu cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul se amesteca bine cu un tel, apoi se toarna in fir subtire laptele, amestecand continuu, dupa care se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se adauga lingura de unt, se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca.
Se scoate aluatul de la frigider, se imparte in 6 parti egale. Se ia fiecare bucata si se intinde in forma rotunda, atat cat sa acopere toata suprafata unei forme de minitarta, inclusiv peretii acesteia. Se inteapa aluatul cu o furculita si se dau la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se umple apoi cu crema de vanilie, se orneaza cu capsuni si frunze de menta apoi se serveste.
Pofta buna!
1
Daca nu aveti forme pt minitarte se poate folosi o forma mare obtinand doar o tarta.
2
Pentru ornat se poate jongla cu orice fel de fructe.
3
Sunt mai bune daca se lasa la frigider o jumatate de ora inainte de servire.