Minitarte de post cu sos de cacao si banane

de T I M E A in Dulciuri, 2 Dec 2014 | 25587 vizualizari

 

Am facut un desert gustos de post folosind din nou zaharul verde (Green Sugar). E minunata combinatia aceasta de ciocolata cu banane si categoric o sa va placa si voua doar ca dispar prea repede de pe farfurii :

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 2 linguri zahar Green sugar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • un varf de sare
  • sucul de la o portocala
  • coaja de la o portocala
  • 220 gr faina
  • Pentru sos:
  • 80 gr zahar pudra
  • 1.5 ling. cacao
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 1 banana + 1 lingura zahar Green sugar
  • 1 banana pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte de post cu sos de cacao si banane:

Punem intr-un bol uleiul, un varf de sare, zaharul si coaja de portocala. Bicarbonatul il stingem cu sucul de portocala apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam cu mana cand compozitia este deja prea groasa pentru a mai folosi telul.

Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il tinem 1 ora la frigider.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem cu grija pe masa tapetata cu faina.

Cu un bol decupam cercuri pe care le punem direct in tavitele pentru minitarte si taiem surplusul de pe margine (aluatul e uleios si nu se lipeste de tavite)

Asezam tavitele in tava mare de la aragaz si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 15 minute. 

Cosuletele le scoatem pe farfurii ori cu fata in sus ori cu fata in jos, oricum arata bine. Intr-un bol amestecam zaharul pudra cu cacaoa, uleiul si o lingura de apa fierbinte.

Din banana si o lingura de zahar verde facem un piure pe care il adaugam peste sosul de cacao si amestecam.

Cu acest sos umplem fiecare cosulet si ornam deasupra cu felii de banane.

Tinem la frigider minim 2 ore inaite de a servi.

TIPS-URI

1

Green sugar-ul se poate inlocui cu zahar normal

2

Atentie la sos pentru ca nu este o glazura sau crema ci un sos care se intareste putin la rece. E super gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte de post cu sos de cacao si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ecler la tava