Mititei

de Retete cu Margareta Cismasiu in Mancaruri cu carne, 29 Apr 2015 | 3166 vizualizari

 

Am preparat acasa aceasta pasta si a iesit foarte gustoasa.Sigur,o sa spuneti ca e mai simplu sa cumperi micii gata pregatiti,doar sa-i pui pe gratar.Asa cum frigerea micilor si a carnii pe gratar necesita un adevarat ritual,tot asa si pregatirea carnii pentru mititei are farmecul sau,pe langa faptul ca stii ce mananci si fiecare poate sa-i faca pe gustul sau.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne macra,grasa de vita,
  • 500 g spata de porc,
  • 1 capatana usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • boia,
  • bicarbonat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei:

Carnea se toaca de trei ori cu masina de tocat,cu ciur mic. Se adauga sare, piper, boia, cimbru, bicarbonat. Separat se prepara un sos de usturoi pisat si doua linguri apa. Se adauga peste carne si se amesteca bine.

Tocatura se lasa 2-3 ore la gheata sau la rece. Se iau cu lingura cantitati egale din tocatura si, cu mainile ude, se formeaza suluri de aceeasi marime. Cand sunt gata se frig pe gratar la foc iute.

Carnea se poate congela pentru a o folosi cand e nevoie.

                         

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de mici