Mousse de caise

de Julie in Dulciuri, 11 Aug 2010 | 7098 vizualizari

 

Un desert usor, racoritor,de vara! ;)

 

INGREDIENTE

  • 10-12 caise bine coapte
  • 150-200 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar farin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de caise:

Caisele se spala ,se indeparteaza samburii si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si 2 linguri cu apa. Cantitatea de zahar poate fi mai mica sau  mai mare ,
in functie de cat de dulci sunt caisele.

Se pune vasul pe foc mic si se lasa sa fiarba,  pana se inmoaie bine caisele.
Dupa ce s-a racit putin amestecul,se paseaza  cu blenderul.

Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece, apoi se pune la bain-marie
sa se dizolve complet.

Smantana se bate cu 2 linguri cu zahar farin ,pana se obtine frisca.

In piureul de caise, rece, se adauga gelatina ,trei sferturi din frisca si se amesteca bine. Restul de frisca se foloseste la ornat.

Crema se poate pune in cupe sau in diverse forme, care se dau la rece 2-3 ore.
In momentul servirii se decoreaza cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

lia maria 1

12.08.2010, 10:29

asa e julietre sa ne mai facisa ne multumesti pe toatefoarte bine arata

Corinuta 1

12.08.2010, 13:14

Foarte bun!

Julie 1

12.08.2010, 15:56

Corina,Lia, runda a doua e la frigider, va asteapta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure