Mozzarella & herbs muffins

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2013 | 3810 vizualizari

 

Bine v-am gasit cu o noua reteta!

Chiar si briosele sarate pot face furori si senzatie si pot sa te faca sa le mai incerci inca si inca odata cu alte arome, cu alte ingrediente, cu branzeturi, daca vrei cu sunca, cu legume, spanac, cu dovleac sau dovlecei, si cu mirodenii bineinteles. Imi plac mai ales atunci cand pot sa le prepar din faina de orez sau cu fulgi de ovaz. Cel mai mult imi plac cu ciocolata multa si am un plan cu un ingredient as zice inedit. Dar sa vedem pana atunci ce avem aici.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 6 forme de briose din acelea de la Ikea:
  • - 250 grame faina;
  • - 1/2 lingurita sare de telina;
  • - 1/2 lingurita praf de copt;
  • - 2 oua (de casa);
  • - un praf de chili;
  • - 1 lingurita de pratrunjel uscat;
  • - 1 lingurita de oregano uscat;
  • - 1 lingurita de maghiran uscat;
  • - 150 ml iaurt;
  • - 50 grame mozzarella;
  • - seminte de susan;
  • - seminte de dovleac;
  • Optional:
  • usturoi pisat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mozzarella & herbs muffins:

Se amesteca faina cu sarea si cu praful de copt. Se adauga praful de chili si condimentele uscate. Am avut la indemana ierburile uscate insa foarte bine se pot adauga toate acestea proaspete, ar fi chiar mai bine. Separat bateti ouale si amestecati apoi cu iaurtul pana se incorporeaza bine. Se toarna peste ingredientele uscate si se mai amesteca. Acum.. un aspect important de mentionat este ca faptul ca eu am pus aluatul in forme dupa care am pus deasupra mozzarella taiata cubulete, insa va sugerez sa puneti mozzarella mai degraba in compozitie si pe urma asezati aluatul in forme pentru ca altfel veti pati ca mine, respectiv branza se va topi si nu mai ramane mare lucru din ea, in plus nici gustul nu se simte atat de bine... Dupa ce aluatul se omogenizeaza, asezati in forme cate 3 linguri (de inghetata) si presati apoi cu seminte de susan si seminte de dovleac. Puteti opta si cu semintele la fel ca si cu mozzarella sa le adaugati direct in aluat.   

Introduceti in cuptorul incalzit la 190 de grade pentru 20 de minute.

TIPS-URI

1

Amestecati cubuletele de mozzarella in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella & herbs muffins" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

30.01.2013, 09:44

Miha, multumesc, da, sunt, de fapt au fost foarte foarte bune

Panacris 1

30.01.2013, 10:08

Bune, bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel