Mucenici cu ciocolata si portocale

de Oana in Dulciuri, 7 Mar 2016 | 4079 vizualizari

 

Sau altfel de mucenici moldovenesti, o nebunie de arome! Scuzati pozele, mi-am dat seama tarziu si le-am facut rapid cu telefonul, aratau prea bine :)))))))))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 120 gr unt moale
  • 1 lingurita sare
  • 6 linguri zahar brun
  • 1 ou
  • 600 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 300 ml lapte batut
  • o lingurita vanilie
  • Umplutura:
  • 60 gr unt moale
  • 2 linguri suc proaspat de portocale
  • 2 linguri coaja rasa de portocale
  • 100 gr zahar
  • 120 gr ciocolata neagra sau chipsuri de ciocolata neagra
  • Glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri suc de portocale
  • jumatate lingurita coaja rasa de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici cu ciocolata si portocale:

Pentru aluat am framantat la robot :) Mixeaza untul moale cu oul, sarea, vanilia si zaharul, apoi adauga faina amestecata cu drojdia uscata. Lasa la framantat 15 minute, iar daca mai este nevoie mai presara neasupra putina faina, pana ce aluatul devine elastic si nelipicios. Acopera vasul cu un prosop si lasa-l sa creasca in loc cald, cam 1,5- 2 ore.

Pentru umplutura, mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos, adauga apoi sucul si coaja de portocala.

Presara faina pe masa si intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cam de 0.5 cm grosime. Unge foaia cu amestecul de unt si portocala, apoi presara ciocolata. Ruleaza pe lingime si formeaza un sul lung, cat de cat strans, apoi taie-l cu un cutit bine ascutit in rulouri de 1.5 cm grosime.

Pregateste doua tavi tapetate cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Ia cate un rulou, intinde-l foarte putin, apoi rasuceste-l in forma cifrei 8 si asaza-le pe toate in tava. Acopera tavile si mai lasa-le la dospit 20 de minute.

Coace apoi mucenicii pana se rumenesc deasupra.

Intre timp, prepara glazura din zaharul pudra amestecat cu sucul de portocale si coaja de portocala. Dupa ce ai scos mucenicii din cuptor, unge-i calzi cu glazura si asaza-i pe un platou.

TIPS-URI

1

Au iesit 16 bucati

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti (reteta video)