Mucenici umpluti cu nuca

de crisad in Dulciuri, 9 Mar 2010 | 8186 vizualizari

 

au un gust extraordinor foarte fragezi si aromati o reteta inspirata dp reteteculinare.ro

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa (1 cana 200 ml)
  • 1 cana de ulei 
  • 1 cana de zahar tos
  • coaja +sucul de la o lamai e
  • coaja + sucul de la o portocala
  • drojdie 25 grame
  • 1 lingurita bicarbonat
  • vanile
  • 1 plic zaharvanilat
  • faina 1 kg
  • umplutura 
  • nuca macinata fin
  • zeama de la o portocala 
  • scortisoara
  • zahar ( eu am pus 20 liguri de nuca macinata fin si 3 linguri de zahar )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici umpluti cu nuca:

in masina de paine am adugat ingrediente si le-am pus la programul de framantat si dospit . apoi am impartit aluatul in jumatate .jumatate din compozitie am impartit-o in 20 de bucati (aproximativ egale) iar din jumatatea ramasa am facut un cozonac

 din fiecare  bucata se intinde o foaie dreptunghiulara  pe care se pune la un capat umplutura de nuca cu arome  si apoi o rulam ca pe o foaie de placinta  capetele se unesc formand un covrig si apoi se rasucesc  rezultand un 8 . se aseaza in tava pe hartie de copt se ung cu putin ulei si se lasa sa mai creasca cam 30 min .apoi se coc la cuptor incalzit cam 35 min pane se rumenesc .cand sunt inca fierbinti se ung cu miere si se presara nuca  macinata din belsug 

TIPS-URI

1

mierea pt a fi mai usor de us am bagat-o la microunde pt 30 sec

2

o parte din nuca folosit-o a foat usor coapta in cuptor si apoi rasnita impreuna cu cea normala 

3

pe cativa mucenici am pus gem amestecat cu nuca ( f gustosi )

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici umpluti cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionela2682 1

10.03.2010, 14:22

interesant ! sa-i umplu! nu am ami vazut!oricum sunt aratosi!

ani_beita 1

10.03.2011, 08:34

Super! Incerc si eu, dar as vrea sa stiu ce fel de bicarbonat de sodiu sau de amoniu?
Multumesc!

witch24 1

21.03.2015, 16:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nopti libaneze-“Layali libnan”