Muffins zebra

de Sylvia in Prajituri, 19 Feb 2010 | 3782 vizualizari

 

Am luat aceasta reteta din blogul Mihaelei: " Bunatati din bucataria mea " , este foarte gustoasa si usor de realizat, muffins-ul este unul din desertul nostru pereferat pentru diminetile de weekend sau de vacata cum este acum .

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 bucati avem nevoie de:
  • 2 oua,
  • 100 ml de ulei ( eu am pus de porumb),
  • 120 de grame de zahar,
  • 200 grame faina,
  • un praf de copt,
  • 150ml lapte,
  • o lingurita de cacao,
  • 50 de grame de alune macinate.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins zebra:

Intr-un bol mare mixam toate ingredientele pana obtinem un aluat uniform. Punem doua treimi din aluat in formele de muffins imbracate cu hartie si amestecam aluatul ramas cu lingurita de cacao si turnam cu o lingurita cate putin in fiecare forma peste aluatul alb. Amestecam incet cu un betigas pentru a omogeniza compozitia. Se coc in cuptorul preincalzit  la 170-180 de grade timp de 20-25 minute. Dupa ce le scoatem lasam cateva minute inainte de a le scoate din forma. 

 Se servesc simple sau pudrate cu zahar, eu pe unele am topit ciocolata si am lipit fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins zebra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

dicarmencitta1957 1

19.02.2010, 21:43

Foarte aspectoase si gustoase.Fulgi de migdale se gasesc la Carrefour si Kaufland,am cumparat eu.

Bunica 1

20.02.2010, 09:54

Multumim, madi_marin pentru informatie ! Ma uitam cu jind la prajiturile cu fulgi de migdale, dar nu am vazut in magazin. Stai, stai ca nu am spus nimic de harnicuta de Sylvia, care a bucatarit mult (si ni le-a si prezentat frumos, asa cum stie ea) !

Sylvia 1

20.02.2010, 21:02

Bunica multumesc sunteti tare draguta. Sincer u am timp sa postez si sa pozez tot ce gatesc ca fac in mai multe etape pe zi la noi e democratie si fiecare papa ce vreau cand am timp le gatesc, mai ales acum ca sunt in vacanta ii rasfat si azi am facut 2 supe sa impac gusturile si avem seara de pizza .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec Tradaro