Muhammara

de magieinfarfurie in Mancaruri de post, 15 Noi 2012 | 10470 vizualizari

 

Muhammara este unul dintre preferatele mele cand este vorba de aperitive reci arabesti. Se face foarte usor, iar la aceasta retea am ajuns inspirandu-ma din "sosul de ardei copt" din Goodfood, si cateva retete gasite pe net. Este super delicioasa si super sanatoasa!

 

INGREDIENTE

  • - 1 borcan ardei kapia copti;
  • - 8 linguri nuca prajita si macinata;
  • - 2 catei de usturoi;
  • - 3 linguri concentrat de rodie;
  • - 2 lingurite chimen macinat;
  • - 1 1/2 lingurite boia iute;
  • - 8 linguri ulei de masline;
  • - 2-3 linguri pesmet alb fin;
  • - sare si piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muhammara:

Intr-o tigaie se incinge uleiul peste care se adauga chimenul si boiaua. Se amesteca pana cand se contopesc aromele. Apoi se lasa sa se raceasca putin.

Intr-un robot de bucatarie sau cu ajutorul unui blender se marunteste bine ardeiul. Intr-un mojar se pun cateii de usturoi cu putina sare si se freaca pana devin o pasta.

Peste ardeiul maruntit se adauga nuca, usturoiul si concentratul de rodie.

Se mixeaza si apoi se adauga cate o lingura de ulei cu condimente si se mixeaza in continuare. Se presara pesmetul, se amesteca si apoi se potriveste de sare si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muhammara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Nuca prajita si sarata