Musaca de cartofi

de Andra_Constantinescu in Porc, 14 Mai 2015 | 9365 vizualizari

 

Ador mancarica asta!

 

INGREDIENTE

  • 600g carne de porc tocata;
  • o ceapa;
  • 4 linguri linguri bulion;
  • 4 oua;
  • o lingurita boia de ardei dulce;
  • o jumatate de lingurita de cimbru uscat;
  • sare, dupa gust;
  • 5-6 linguri ulei de masline;
  • 1 k cartofi;
  • un borcan de 800g de castraveciori murati;
  • cateva crengute de patrunjel verde.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in coaja.

Peste canea tocata se adauga: o ceapa taiata marunt, doua linguri bulion, o lingurita de boia de ardei dulce, o jumatate de lingurita de cimbru uscat si sare, dupa gust. Toate aceste ingrediente se amesteca, dupa care se calesc in tigaie cu 5-6 linguri de ulei de masline. Dupa aceea, se lasa la racit si se adauga doua oua si se amesteca.

Cartofii fierti se curata de coaja si se taie rondele.

Castraveciorii se taie rondele.

Separat, intr-un bol se amesteca doua oua cu doua linguri de bulion.

Se unge o tava cu ulei si se asambleaza totul astfel: un rand de rondele de cartofi + un rand de carne + un rand de castraveciori + se stropeste cu jumatate din bulionul amestecat cu oua + un rand de cartofi dati pe razatoarea mare + un rand de carne + un rand de castraveciori + un rand de cartofi rondele + se stropeste cu cealalta jumatate de bulion amestecat cu oua.

Se baga tava la cuptor pana cand se rumenesc frumos cartofii. Pe deasupra se presara patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand se aseaza catofii in tava, se presara putina sare peste ei.

2

La inceput se poate pune o folie de aluminiu peste tava pana cand se face musacaua pe jumatate, apoi se ia folia pentru a o lasa sa se rumeneasca frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu cartofi si sos de smantana, la cuptor