Musaca de cartofi

de Dulciuri cu Georgiana in Porc, 1 Aug 2015 | 4451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu mic
  • sare, piper, boia dulce
  • 200 g cascaval
  • o cutie mica smantana
  • 6 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Curatim cartofii de coaja si-i punem la fiert in apa cu sare.Intr-o tigaie punem carnea tocata(eu am avut de porc) pe foc.Adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea mica, sare,piper,boia dulce .Adaugam putina apa si lasam pe foc pana se rumeneste usor.

Amestecam 4 oua cu 2 linguri de smantana si 100 g cascaval ras.

Ungem cu ulei un vas termorezistent,asezam un strat mai gros  de cartofi taiati felii,apoi punem jumatate din amestecul de oua, carnea tocata si din nou un strat de cartofi.Peste ultimul strat de cartofi mai dam pe razatoare cativa cartofi, peste care turnam compozitia de ou ramasa.Introducem la cuptor pana se rumeneste usor.

Batem cele 2 oua ramase cu 100 g cascaval razuit si smantana ramasa.Scoatem vasul din cuptor, adaugam aceasta compozitie si intoducem din nou la cuptor pentru inca 15 minute.

 

TIPS-URI

1

Se mai adauga sare peste cartofi dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de porc la cuptor