Musaca de cartofi si dovlecei

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2013 | 12690 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe culinar.ro. Aveam cativa dovlecei in frigider si m-am gandit sa incerc. E o mancare usor de preparat, dar nu "estetica" . Asadar, daca aveti musafiri pretentiosi din punct de vedere al designului culinar, nu o recomand. :)))

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi potriviti (fierti);
  • 1 dovlecel potrivit;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 ou;
  • cascaval/branza telemea (cat dorim);
  • 1 cana cu smantana/lapte batut;
  • sare;
  • piper;
  • busuioc;
  • cimbru;
  • unt (cat o nuca - pentru uns vasul);
  • putin pesmet (pentru tapetarea vasului).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi si dovlecei:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem felii.

Cat timp fierb cartofii, curatam dovlecelul de coaja, il taiem rondele, le presaram cu sare si le lasam intr-o sita aproximativ 30 min ca sa iasa apa din ei.

Ungem un vas de yena cu unt si il tapetam cu pesmet.

Asezam un rand de cartofi, un rand de felii de dovlecei.

Printre randurile de legume asezam cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului.

Potrivim de sare, piper.

Amestecam oul cu cascavalul/branza rasa, smantana/laptele batut si turnam peste legumele deja asezate in vas. Presaram busuioc si cimbru si bagam la cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 25 min, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.

 

TIPS-URI

1

Am servit alaturi de un pahar cu lapte batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

COMENTARII (22)

Patricia Iordache 1

25.07.2013, 17:36

Costeo...multumesc!

Patricia Iordache 1

25.07.2013, 17:40

Elena, Bya, Rocsi...

Patricia Iordache 1

25.07.2013, 17:41

Liliana, Ligia, sa stiti ca-i bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei şi branzeturi