Musaca de Dovlecei si Piept de pui

de Alina26 in Pui, 8 Noi 2013 | 9722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3kg de dovlecei
  • 500g piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija de teline verde
  • 5 fire de patrunjel
  • 5 lg de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 lg parmezan ras
  • 2 oua
  • jum de lingurita de nucusoara

Sosul de rosii:

  • 400g rosii in bulion(cubulete)
  • 1 lingurita de zahar
  • usturoi praf
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 2 lg de uli de masline
  • 1/2 pahar de apa
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de Dovlecei si Piept de pui:

1.Am curatat si am tocat legumele marunt si le-am calit in ulei de masline,si usturoiul tocat marunt.

2.Am tocat pieptul de pui si l-am pus peste legumele,usor prajite.Am lasat cu capac,la foc mic,pana zeama a scazut si am lasat putin sa se prajeasca si carnea.Am pus sare,piper dupa gust,patrunjelul tocat marunt,am mestecat si am stins focul.Am lasat sa se raceasca.

3.Am pregatit sosul:

-intr-un bol am pus sosul de rosii,origano,busuioc,apa,am potrivit de sare si piper,usturoiul ras,ulei de masline si am mestecat.

4.In robot am pus carnea,oua,parmezan ras,nucusoara si l-am mestecat,pana s-a maruntit carnea si a dejenit ca o pasta mai groasa.

5.Am spalat dovleceii,am taiat extremitatile si le-am taiat felii circa 3mm.

6.Am uns o tava cu putin ulei,am pus dovlceii,am intins carnea,am pus sosul de rosii,iar dovlecei.....asa pana cand ultimul strat e  carnea si sosul de rosii.

7.Am dat la cuptor,la 180°timp de o ora.Pana s-a rumenit.Verificati cu furculita daca dovleceii sunt facuti.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de Dovlecei si Piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu piept de pui