Musaca de post, cu granule de soia

de Ina in Mancaruri de post, 8 Mai 2011 | 19893 vizualizari

 

Alta reteta .... "expirata" =))

 

INGREDIENTE

  • 200 g soia granule 
  • o ceapa
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 6-8 cartofi
  • 6-7 linguri de mustar clasic ( din comert )
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de post, cu granule de soia:

Fierbem soia in apa cu sare, piper si doua foi de dafin, apoi o scurgem bine.

Cartofii ii curatam, ii feliem si-i prajim pe jumatate, in ulei incins.

Calim ceapa, dupa ce am tocat-o in prealabil. Adaugam pasta de tomate, o cescuta cu apa, sare si piper. Turnam bucatile de soia  peste prajeala si amestecam bine. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Intr-un vas termorezistent , uns cu putin ulei, asezam un strat de felii de cartofi prajiti, apoi un strat sin amestecul de soia, iar cartofi, iar soia, pana terminam ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie din felii de cartofi. 

Facem un sos din mustar clasic si apa, pe care il distribuim in mod uniform peste musaca . Presaram cu putin pesmet si verdeata maruntita si dam la cuptor pana de rumeneste deasupra. Servim cu muratura.

 

 

TIPS-URI

1

Scurgeti cat puteti de bine granulele de soia, dupa fierbere

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de post, cu granule de soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]