Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana”

de asubana in Mancaruri cu carne, 5 Mar 2011 | 8054 vizualizari

 

Nu necesita prajire,eu folosesc tigaia gril de bucatarie sau stropesc legumele cu ulei de masline si le dau la cuptor le fac semi gatite apoi le pregatesc pentru musaca....

 

INGREDIENTE

  • 2 portii piept de pui sau 500 g carne tocata , 
  • 500 g cartofi,
  • 2 vinete mari,
  • 6 ardei grasi,
  • 8  rosii mari,
  • 2 catei de usturoi,
  • 6 linguri cu ulei de masline,
  • 200 ml smantana,
  • 150 g cascaval,
  • cimbru,
  • sare,
  • piper,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana”:

Eu am facut pieptul pe lungime ca pentru gratar putin tras la tigaie semi facut ca restul se termina in cuptor ,

Vinetele taie-le in felii pe lungime.Presarati deasupra sare si lasati-le sa se scurga 15 minute,

Se pun pe gratar de abur impreuna cu ardeii intregi si se curata in prealabil de coaja si seminte si se fac fasii.Cartofii se fierb in coaja si putina sare si se lasa sa se raceasca, apoi se taie rondele,

la fel si rosiile se fac rondele si se lasa pe gratar cateva minute sa se moaie putin.Se pot curata de coaja se lasa putin cu usturoi ras deasupra.

Se stropesc legumele cu uleiul de masline.Intr-un vas yena sau o tava gratinata se asaza in straturi un rand de cartofi, unul de piept de pui gratar, unul de vinete, ardei rosii; sa formati un strat placut de culori.Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.

Faceti un beshamel (din ou cu faina sare,piper si smantana ,batute ca la omleta )Asaza deasupra  cascavalul taiat felii sau dat prin razatoarePotriveste gustul de sare, piper si cimbru.

Se serveste  un dresing de smantana cu usturoi si marar verde sa fie mai suculenta.

Lasa la cuptor aproximativ 20 de minute.(pana se rumeneste)


 

 

TIPS-URI

1

Nu mai am foto in ordine in care le-am facut dar reiese din reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Catina cu miere de albine